CHP'Lİ BAŞKANLAR ANKARA DA BULUŞTU

Buluşma öncesi Anıtkabir'e giderek Atatürk'ün huzuruna çıkan CHP'li 10 Büyükşehir Belediye Başkanı ardından gittikleri CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

CHP'Lİ BAŞKANLAR ANKARA DA BULUŞTU
CHP'Lİ BAŞKANLAR ANKARA DA BULUŞTU
CHP'Lİ BAŞKANLAR ANKARA DA BULUŞTU
CHP'Lİ BAŞKANLAR ANKARA DA BULUŞTU

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 102. yılını büyük bir coşku ve gururla kutladılar.

 

Aralarında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da bulunduğu CHP'li 10 Büyükşehir Belediye Başkanı Başkent Ankara'da bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dışındaki tüm büyükşehir belediye başkanlarını katıldığı görüşme saat 11.30'da başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer'in programa neden katılmadığı sorusuna gülerek, "İzmir sıcak, Ankara soğuk diye düşündü galiba" yanıtını verirken, Soyer'in daha önceden planlanan bir programı nedeniyle toplantıya katılamadığı öğrenildi.

Görüşmenin İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) hakkında 'terör' iddiasıyla özel teftiş başlatması ile tesadüf etmesi, konuyu buluşmanın ilk gündemi haline getirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu toplantı için genel merkeze gelişi sırasında gazetecilerin tam o anda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun teftişle ilgili açıklama yapmakta olduğunu söylemesi üzerine, "Ben sadece değer verdiklerimi dinlerim" dedi.

YAVAŞ: 11 BAŞKAN OLARAK AÇIKLAMA YAPACAĞIZ

Kılıçdaroğlu ile görüşme sonrasında büyükşehir belediye başkanları kameraların karşısına geçti. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan başkanlardan Mansur Yavaş, "Bizler CHP'li büyükşehir belediye başkanı olarak bazen 1 ay bazen 45 günde bir buluşarak, bilgilendirmek, dayanışma göstermek ve daha sonra yapacağımız faaliyetlerle ilgili karşılıklı görüş alışverişi yapıyoruz. Bildiğiniz gibi bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 102.yıl dönümü. Bizler de bugünü bilerek seçerek, Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıkıp kendisinin yolunda olduğumuzu ifade edelim aynı zamanda da yaptığımız çalışmaları anlatalım diye bugün burada toplanmış olduk. Birazdan Anıtkabir'e ziyarette bulunacağız. Ama bildiğiniz gibi yeni gündemler ortaya çıkmaya başladı. Bu gündemle ilgili mutlaka sorularınız olacak. Bizler de bugün toplantı sonunda ya da en geç yarın bu konularla ilgili 11 büyükşehir belediye başkanı olarak ortak kararlılığımızı gösteren bir açıklama yapacağız" dedi.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Ankara ziyaretleri hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP'li belediyeler olarak vatandaşlar için çalışmayı sürdüreceklerini belirtti. Başkan Çerçioğlu, "CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları olarak Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde bir araya geldik.
Ülkemiz ve vatandaşlarımız için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

 

 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0