BUGÜN GÜNLERDEN UMUT

Yazar: Atilla Öntürk

BUGÜN GÜNLERDEN UMUT

Umut etmeliyiz çünkü yitiriyoruz.

Umut etmeliyiz çünkü en kazandığımızı sandığımız dönemlerde aslında daha büyük şeyler kaybediyoruz.

Umut yaşatır insanı. Umut verir yarının enerjisini. Umut aralar sevginin kapısının aralıklarını.

Az ile yetinmeyi bilmeyen, düzelmek istemeyen, kendi gerçeklerinin çevresine duvar örmüş ve kendi hariç dünyadaki her canlıya zararı olan insanları düzeltmek için umut etmeliyiz.

Kendimizde var olan duvarları yıkabilmek, güzel ve aydınlık yarınlar görebilmek, yeteri kadar maneviyatı hayatımıza ve sevdiklerimize sağlamak, sevdiğimiz insanları mutlu etmek için umut etmeliyiz.

Umut başarıya giden yolda sizin yakıtınız olacaktır. O yakıtı dikkatli harcayın ve içerisine başka bir kimyasal duygu girmesine asla izin vermeyin.

Umudunuzu öldürmeyin.

“Ben her şeyi bilirim, en doğrusu benim kararımdır.” Psikolojisini yıkın. Öğrenmeye ve öğretmeye açık olun. Sevmeye ve sevilmeye açık olun. Ölümü tadacağınızı unutmadan umut edin. Pişmanlıklarınızdan ders çıkarıp onları omuzlarınızın üstünde geçmişe doğru yavaşça bırakıp yarınlar için umut edin.

Hayal edin!

Çok istediğiniz evi, çok arzuladığınız insanı, çok binmek istediğiniz arabayı veya motoru, gezmek istediğiniz güzel denizleri, gökyüzüne bakıp ben yendim dediğiniz günleri… “Oh be” psikolojisini hayal ederek yaşayın.

“Hayal etmek parayla değil be güzel kardeşim. Kafanın içindekileri kimse okuyamaz, öğrenemez. Zaten özgür değilsin bari özgür düşünmeyi dene!”

Kurallardan korkmayın. O kuralları koyanlarında sizler gibi birer insan olduğunu unutmayın. Kendi kurallarınızı, insan ve toplum bilincine zarar vermeyecek şekilde belirleyip bunlara uyun. Gerektiğinizde kendi kurallarınızda devrim yapın. Nasıl mutlu olacağınızı tahmin ederek adım atmayın. Mutlu bir adım attığınızda “Ben bu şekilde mutlu oluyormuşum, buna sahip çıkmam gerekiyor.” Diyebilin.

Yarınlar hep acı getirse, yarınlar hep size düşman davransa, yarınlarda ki insanlar hep sizi üzse dahi kendiniz için güzel yarınlara umut edin.

Yaşama sırası size gelene kadar. “Sabır mücadeledir.”

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0