BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİNE ARTIŞ YAPILDI

Memur maaş katsayısına göre 2024 Temmuz bedelli askerlik ücreti 217 bin 851 TL oldu. Nihai ücret, Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanacak.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİNE ARTIŞ YAPILDI

Milyonlarca vatandaşın gözü, haziran ayı enflasyonuna çevrildi.Haziran enflasyon rakamları, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı.TÜİK verilerine göre enflasyon haziranda, aylık yüzde 1,64 artarak yıllık 71,60 oldu.

Enflasyon verileri; memur, memur emeklisi ve işçi emeklisinin yeni maaşlarının belirlenmesinde büyük bir etkiye sahip.Yeni bedelli askerlik ücreti hesaplandı: 217.851 TL...Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, memur maaşlarına endeksli olan bedelli askerlik ücreti de yeniden belirlendi.

Memur maaş katsayısına göre 2024 Temmuz bedelli askerlik ücreti 217.851 TL olarak belirlendi.

Net rakamı Milli Savunma Bakanlığı açıklayacak.Son olarak, 2019 Haziran’ında yasalaşan kanunla ilk bedelli tutarı 31.343 TL olarak belirlenmişti.Daha sonra kanuna göre, memur maaşı katsayısına bağlı olarak artan bedelli askerlik ücreti her altı ayda bir yükseltildi.2019 Temmuz’unda 33.230 TL olan ücret, 2020'nin ilk yarısında 35.054 TL, ikinci yarısında ise 37.070 TL olarak belirlenmişti.

Bedelli askerlik ödemesi nasıl yapılır?

Başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabilecekler.

Askere giderken lazım olacak malzemeler

 Merak edilenlerden biri de askere giderken hangi malzemelerin götürüleceği oldu.

-İç çamaşır

-siyah terlik

-havlu

-banyo çamaşırı

-traş bıçağı-köpüğü-kolonyası

-koltuk altı jeli

-sıvı sabun

-şampuan

-diş macunu ve fırçası

-tırnak makası

-bot boyası

-silikon taban

-çamaşır filesi

-temizleme fırçası

-iğne-iplik

-bot kilidi-dolap kilidi

-boyundan askılı cüzdan

-not defteri

-siyah ve kırmızı tükenmez kalem

-kol saati

-kontörlü kart

-yara bandı

-banka hesabı

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0