BAYRAM YAKLAŞTI, OTOBÜSLERE ZAM GECİKMEDİ

Otobüs biletlerine bayram öncesi zam geldi. Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hem kara yolu hem de hava yolu taşımacılığında bilet fiyatları sezon üstüne çıktı. Özellikle karayolu ulaşımında fiyatlar bayram öncesine göre yüzde elli arttı. Hava yolu şirketlerinde ise fiyat artışları yüzde kırk seviyesinde.

BAYRAM YAKLAŞTI, OTOBÜSLERE ZAM GECİKMEDİ

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kalmışken, tatil hazırlıkları da bir hayli başladı. Özel sektörde birçok şirketin bayram tatilini tüm haftaya yayması, milyonlarca vatandaşın memleketlerine ya da tatil beldelerine gitme planı yapmasına yol açtı.

Bu durum, hem hava hem kara ulaşımında da bir o kadar hareketlilik yarattı. Bayramda özel aracı ile yolculuk yapmayacak olanlar, otobüs ve havayolu firmalarının yolunu tuttu. Fakat bayramda yolculuk yapacak olanların karşısına ulaşımın zamlı fiyatları çıktı.

Örneğin, İstanbul Otogarı'ndan İzmir'e yapılacak bir otobüs yolculuğu 13 Nisan Perşembe günü 350 TL kadar tutarken, bayram haftasının başlayacağı 14 Nisan Cuma günü aynı firmanın bilet fiyatı 500 TL'ye çıkıyor.

Yani, aynı otobüs biletinde bir gün arayla yüzde kırkın üstünde fiyat değişimi yaşanıyor. Yapılacak yolculukta mesafe arttıkça bir günlük zam oranı da katlanıyor. Bu durum vatandaşın epey bir canını sıkıyor.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0