BAŞVURANA AYLIK ÖDENEN YARDIMLAR

Sosyal Destek Ödemeleri birçok kalemde yapılabiliyor. Devlet başkasının bakımına muhtaç, yoksul ya da kimsesi olmayanlara; yaşlılara, hastalara, asker ailelerine, asker çocuğuna, yetime, doğum yapanlara, eşi vefat edene destek ödemesinde bulunuyor. Tamamen geri ödemesiz olan bu destekler belli aralıklarla ya da aylık olarak ödeniyor.

BAŞVURANA AYLIK ÖDENEN YARDIMLAR

Sosyal destek ödemeleri birçok kalemde yapılıyor. Devlet başkasının bakımına muhtaç yoksul ya da kimsesi olmayanlara, yaşlılara, hastalara, asker ailelerine, asker çocuğuna, yetime, doğum yapanlara, eşi vefat edene destek ödemesinde bulunuyor.

Tamamen geri ödemesiz olan bu destekler belli aralıklarla ya da aylık olarak ödeniyor. 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla sağlanan destekler düzenli olarak artıyor.

Sadece kimlik kartıyla başvuru yapılabilen ödemeler için ‘Alo 144 Sosyal Yardım Hattı’ndan ve sosyal yardımlaşma vakıflarından detaylı bilgi almak mümkün. İşte az bilinen ancak ihtiyaç sahipleri açısından çok önemli olan o destekler:

YAŞLIYA, HASTAYA, OKUYANA

Yaşlı bireylere 1.997 lira, engellilere 1.594-2 bin 392 lira arasında ödeme yapılıyor. İlkokula giden kız çocukları için aylık 100 lira, erkek çocukları için 90 lira. Ortaöğretime giden çocuklar için erkek öğrenciye aylık 130 lira, kız öğrenciye aylık 150 lira ödeniyor. Ödemeler iki aylık olarak PTT hesaplarına yatıyor.

İŞ GÖRÜŞMESİNE GİDENE

18-55 yaş aralığındaki vatandaşlara iş görüşmelerine giderken yol parası, tıraş ücreti gibi harcamaları yapması için 850 liralık yardımda bulunuluyor. Yılda en fazla 3 defa veriliyor.

EŞİ VEFAT ETMİŞ KADINLARA

Eşi vefat eden ve SGK’sı olmayan muhtaç kadınlara aylık 500 TL olmak üzere iki ayda bir 1.000 TL tutarında yardım aktarılıyor.

ASKER ÇOCUĞUNA

Aylık 400 TL olan ödeme iki ayda bir 800 TL olarak PTT’ye yatırılıyor. Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yapılıyor.

AYRICA YENİ DOĞUM YAPAN ANNELERE DE YARDIM SAĞLANIYOR

Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar içinse 600 TL tutarında bir defaya mahsus ödeniyor.

Başvurular, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezleri’ne yapılıyor. Ödeme bir ay içinde yatıyor ve PTT’den çekimi sağlanıyor.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0