BASINA MÜDAHALE

BASINA MÜDAHALE

“Basın, milletin müşterek sesidir” diye güzel bir söz var Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün… Ne güzel söylemiş Ata’m. Ancak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı akşamı güzide kent Kuşadası’nda basının sesine müdahale ettiler. Görevi sadece bayram kutlamalarını çekmek olan emekçi arkadaşımıza bir koruma tarafından haksızca müdahale edildi. Böyle bir davranışa neden gerek duydu veya birilerinin emriyle, bilinçli mi yapıldı bu hareket? Böyle güzel ve özel bir günde başkan ve yardımcılarının, önemli kişilerin olduğu bir yerde böyle bir olayın olması rezalettir. Basın hakkıyla çalışan bir mecradır.  

Hiçbir siyasi çıkarı olmadan, dil, din, ırk gözetmeden görevi sadece hakkıyla fotoğraf çekmek olan bir basın mensubuna hangi hakla müdahale ediliyor, hakaretler ve küfürler ediliyor. Bu işin arkasında başka bir iş mi var yoksa? Bu olayın sonuna takipçisi olacağız, hakkımızı arayacağız.

Ayrıca olayı çarpıtarak kendi sayfasından, nereden geldiği belli olmayan bir videoyla paylaşım yapan ‘sözde’ basın görevlilerine de helal olsun diyorum (!) Aynı durumu kendileri yaşasa acaba neler yaparlardı, bir düşünsünler, empati yapsınlar.

Emekçi arkadaşına destek vermeleri gerekirken, basın ahlak kurallarından bahsederek halkı yanıltıcı paylaşımlar yapmak ne kadar doğru…!? Biz inandığımız, doğru, tarafsızlık, ilkelerden ilerleyerek, alnımız açık, başımız dik bir biçimde mesleğimizi yapmaya devam edeceğiz. Bu da böyle biline…

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0