BASIN BASINA DÜŞMAN!

BASIN BASINA DÜŞMAN!

29 Ekim gecesi Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığımız bu mutlu günde yaşamış olduğumuz olay, biz Yenihaber Kuşadası basın emekçilerini derinden yaraladı. Üstüne üstlük bizleri kendileriyle bir görmeyen, bizleri basından saymayan, bizlere aşağılayıcı söylemler kullanan, olayın aslını bilmeyen ya da bildikleri halde yanımızda olmayan herkesin dimdik karşısında duruyoruz. Bu nasıl bir düşmanlıktır ki, kendi meslektaşlarına yapılan bu saygısızlığa kendi çıkarları için göz yumup nefret söylemleri yayınlamışlardır. Bir basın çalışanının diğerine bir üstünlüğü yoktur, ancak sözde ajans çalışanlarından ve belediye basınının bazı mensupları kendilerini sanki babasının çiftliğinde gibi görüp, istedikleri gibi hareket edebileceklerini düşünüyorlar. Çok yazık…

Şimdi soruyorum; onlara kendi ekiplerinden, öz ailesinden bile fazla gördükleri artık ailesi olan çalışma arkadaşlarının başına böyle elim bir şey gelseydi ne yaparlardı? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması gibi büyük bir etkinlikte onurunu ve gururunu hiçe sayarak bir belediye basın çalışanı tarafından ekip arkadaşımızın manevi değerlerine hakaret edilmesi, ardından Kuşadası halkı tarafından tanınan arkadaşımızı herkesin içerisinde alandan atılmasına onlar nasıl tepki verirlerdi?

Görüyorum ki; onlar yine kendi çıkarları için, kendilerinden olanın arkasında bile durmazlardı. Bu zihniyete sahip olan kişilerin bırakın basın emekçisi olmayı, insanlıklarından bile şüphe duyarım. Tek isteğimizin o gece haksızlığa uğrayan arkadaşımızdan ve biz Yenihaber ekibinden özür dilenip, yaşanan olayın tek taraflı değil de empati kullanılarak değerlendirilmesiydi. Herkese iyi görünmek kolaydır, zor olan adil olmaktır.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0