KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL BASINLA BULUŞTU

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel “Filitresiz sorular” programında, basın mensupları ile buluştu.

KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL BASINLA BULUŞTU

Günel, görevden alınacağı ve kayyum atanacağı iel ilgili söylentilere, birilerini rahatsız ediyor olabiliriz, her şeyi açıklıkla yaptığımız için görevden alınma gibi bir endişe duymuyoruz” dedi ve borç yükünün artış gösterip göstermediği yönündeki soruyu da” biz yatırım yapmayı tercih ettik. Borç yükünü azaltmak için projeler üretmek gerekiyor. Göreve geldiğimizden bu yana 83 milyon TL borç ödedik. Kuşadası Belediyesi’nin borçlarının tamamına yakını kamuya yönelik borçlardır” şeklinde konuştu.

İşçi maaşlarının neden ödenmediğine yönelik bir soruyu da, Ömer Günel, “Kuşadası Belediyesi personel rejimi sıkıntılı. Eş, dost, akrabalar ile doldurulmuş. Mesela, bir inşaat projesi çizdirmek isteseniz 30 mühendisten biri proje çizemez” şeklinde yanıtladı.”Kaynaklarımız kısıtlı, kredi alabilmek için teminat mektubu alamıyoruz. Şimdi elimde imkan olsa, bütün personel yapısını baştan aşağıya değiştirir, liyakat esası ile personel alırım dedi.

Belediye kiracılarının borçlarını pandemi dolayısıyla sildiklerini vurgulayan Ömer Günel, altyapı sorunlarına anında müdahale ederek, gerekeni yaptıklarının altını çizdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde, Sahil Sitelerinde bayramda yaşanan altyapı sorununa müdahale ettiklerini bildiren başkan Günel, yapılan anketlerde yüzde 64 ile önde çıktıklarını, halkın memnuniyetinden dolayı mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0