BAKAN URALOĞLU'NDAN EMEKLİLERE MÜJDE!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Emekliler Yılı kapsamında bakanlığa ait trenlerde emeklilere yönelik yüzde 10 indirim uygulanacağını duyurdu.

BAKAN URALOĞLU'NDAN EMEKLİLERE MÜJDE!

Bakan Uraloğlu, bu adımın 16 milyondan fazla emekli vatandaşın sosyal ve kültürel yönden zenginleşmeleri için teşvik edilmesine yardımcı olacağını belirtti. Yaklaşan Ramazan Bayramı döneminde artan yolcu talebini karşılamak için gerekli önlemlerin alındığını ve ek yüksek hızlı tren seferleri ile anahat ve bölgesel trenlerde 18 bin 84 koltuk kapasitesi artışı yapılacağını söyledi.Uraloğlu, 2024'ün "Emekliler Yılı" ve "Demiryolu Yılı" olarak nitelendirildiğini ve ülkedeki demiryolu seferberliğiyle yüksek hızlı ve hızlı demiryolu hatlarının inşa edildiğini, mevcut demiryolu sistemlerinin iyileştirildiğini ve modernize edildiğini vurguladı. Ayrıca, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü'nün 2023 yılında 255 milyon yolcuyu ulaştırdığını ve farklı rotalarda hizmet veren turistik ve diğer trenlerle Anadolu'nun tarihi ve doğal güzelliklerinin keşfedildiğini belirtti. Uraloğlu, demiryolunun ülkenin her yerine bereket ve güzellik kattığını ifade etti. Ayrıca, Ramazan Bayramı ve ara tatil döneminde artan yolcu talebini karşılamak ve vatandaşların huzur içinde sevdikleriyle geçirmelerini sağlamak için gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.
Uraloğlu, 5-15 Nisan 2024 tarihleri arasında tatil dönemini kapsayacak şekilde yüksek hızlı tren seferlerinde 18.084 koltuk kapasitesi artışı sağlanacağını açıkladı. Ayrıca, Ankara-İstanbul hattında günlük sefer sayısının 13+13'ten 14+14'e, Konya-İstanbul hattında ise 4+4'ten 5+5'e yükseltileceğini belirtti. Ankara-Konya hattında Cuma ve Pazar günleri işletilen 1+1 adet hafta sonu seferinin Cumartesi günleri de işletileceğini duyurdu. Yüksek hızlı trenlerdeki yeni seferlerin tatil dönemi sonrasında da devam edeceğini müjdeleyen Uraloğlu, bugüne kadar yaklaşık 84 milyon 260 bin yolcuya hizmet veren yüksek hızlı trenlerin şehirlerarasında günü birlik seyahati imkanı sunarak şehirlerin çehresini değiştirdiğini ve marka şehir haline getirdiğini belirtti.5-15 Nisan 2024 tarihleri arasındaki tatil döneminde İzmir Mavi Ekspresi, Doğu Ekspresi, Güney/Vangölü Ekspresi, Konya Mavi Ekspresi, Ege Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Toros Ekspresi, Pamukkale Ekspresi, Ankara Ekspresi, Uzunköprü-Halkalı Bölgesel Treni, Edirne-Halkalı Bölgesel Trenlerine pulman ve yataklı vagonlar ilave edileceğini açıklayan Uraloğlu, bu kapsamda anahat ve bölgesel trenlerde günlük karşılıklı 28 vagon ilave edilerek 10 günlük tatil döneminde toplam 15 bin 200 koltuk kapasitesi artışı sağlanacağını belirtti.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0