AYDIN'DA ''NARKOÇELİK-10'' OPERASYONU!

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen "Narkoçelik-10" operasyonları kapsamında, 46 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve satıcılarına yönelik önemli bir başarı elde edildi.

AYDIN'DA ''NARKOÇELİK-10'' OPERASYONU!

Operasyonlar sonucunda 1 ton 19 kg uyuşturucu madde ve 1 milyon 23 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 250 zehir taciri ve sokak satıcısı da yakalandı.İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların detaylarına ve başarısına değindi. Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde 46 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 615 ekip, bin 542 personel ve 35 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde 9 ilde düzenlenen operasyonlarda da önemli miktarlarda uyuşturucu madde ve hap ele geçirildi.
"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız milletimizin destek ve dualarıyla kararlılıkla devam edecek" diyen Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili şu ayrıntıları paylaştı:
"Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüklerince; 615 ekip, bin 542 personel ve 35 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla İzmir, Ankara, Antalya, Samsun, Mersin, Kırklareli, Adana, Konya, Aydın, Karaman, Bolu, Çanakkale, Isparta, Van, Osmaniye, Afyonkarahisar, Diyarbakır, Gaziantep, Kocaeli, Muğla, Şanlıurfa, Bursa, Kırıkkale, Hatay, Rize, Düzce, Bilecik, Malatya, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Trabzon, Tekirdağ, İstanbul, Adıyaman, Aksaray, Denizli, Kahramanmaraş, Yalova, Yozgat, Balıkesir, Mardin, Batman, Gümüşhane ve Eskişehir’de 'Narkoçelik-10' operasyonları düzenlendi.
Operasyonlar kapsamında bazı illerde ele geçirilen uyuşturucu miktarları ve yakalanan zehir tacirleri ve sokak satıcıları şu şekilde:
- İstanbul'da 130 kg metamfetamin, muhtelif miktarda eroin ve bin 542 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 1 zehir taciri yakalandı.
- İzmir'de 112 kg metamfetamin ele geçirilirken, 5 sokak satıcısı yakalandı.
- Adana'da 305 kg skunk, 27.5 kg metamfetamin ele geçirilirken, 2 zehir taciri yakalandı.
- Ankara'da 35 kg esrar ele geçirilirken, 1 zehir taciri yakalandı.
- Gaziantep'te 992 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 1 zehir taciri yakalandı.
- Samsun'da 14 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 2 zehir taciri yakalandı.
Jandarma Genel Komutanlığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda ise Hakkari, İstanbul, Van, Malatya, Bingöl, Afyonkarahisar, Samsun, Tekirdağ ve Iğdır illerinde önemli başarılar elde edildi.
Operasyonlara katkı sağlayan güvenlik güçlerine teşekkür eden Bakan Yerlikaya, operasyonların milletin desteği ve dualarıyla kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0