AYDIN'DA 876 BİN SEÇMEN SANDIĞA GİDECEK!

Pazar günü gerçekleşecek genel seçimler için Aydın’da 876 bin 562 seçmenin oy kullanması beklenirken, il genelinde toplam 5 bin 500 kolluk kuvveti görev yerinde hizmet verecek.

AYDIN'DA 876 BİN SEÇMEN SANDIĞA GİDECEK!

Genel seçimlere üç gün kala ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da da seçim hazırlıkları sürdürülürken, Aydın'da Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekili Seçimlerinde sekiz yüz yetmiş altı bin beş yüz almış iki seçmen iki bin yedi yüz otuz bir sandıkta, yirmi siyasi partinin milletvekili adayı ve bir bağımsız milletvekili adayı için oy kullanacak.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde toplam sekiz yüz doksan dokuz sandıkta iki yüz otuz bin sekiz yüz elli bir seçmen, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde ise bin sekiz yüz otuz iki sandıkta altı yüz kırk beş bin yedi yüz on bir seçmen bulunuyor.

Genel Seçimlerinin güvenli ve huzurlu bir şekilde yapılması için alınması gereken tedbirler konusunda Aydın Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında ve İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, İlçe Kaymakamlarının katılımıyla “İl Seçim Güvenliği” toplantısı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantı çerçevesinde seçimin huzur ve güven ortamında geçmesine yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü.

Konu ile ilgili Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Seçim günü asayiş ve güvenliğin sağlanması, oy pusulalarının seçim bölgesine getirilmesi, oy verme işlemlerinin güvenli bir şekilde yapılması, oy verme işlemi tamamlandıktan sonra sandıkların sandık başkanlarının gözetiminde güvenli bir şekilde ve tutanaklar eşliğinde seçim kurullarına teslim edilmesine eşlik etmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü'nden üç yüz elli araç ile üç bin beş yüz personel, İl Jandarma Komutanlığından iki yüz doksan yedi araç ile iki bin elli personel olmak üzere toplam altı yüz kırk yedi araç, beş bin beş yüz güvenlik personeli görevlendirilmiştir. Oy verme işlemi ve sayımı bittikten sonra, mühürlü oy torbalarının güvenli bir şekilde ilçe seçim kurullarına teslim edilmesi sağlanacaktır. 298 sayılı Kanun'a aykırı her türlü durumun ihbar edilebilmesi amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi Hatları açık olacaktır. Vatandaşlarımızın güvenli ve huzurlu bir şekilde oy verme işlemlerini tamamlayabilmeleri için Valiliğimiz bünyesinde seçim güvenliği koordinasyon merkezi oluşturulmuş olup, seçimlere gölge düşürebilecek her türlü provokatif eylemler ve istenmeyen müessif olayların meydana gelmemesi için gerekli çalışmalar yakinen takip edilecektir,” cümlelerini dile getirdi.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0