AYDIN BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE "MASAK RAPORU" KRİZİ

2022 yılının ilk Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda yaşanan tartışma damga vurdu.

AYDIN BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE  "MASAK RAPORU" KRİZİ

AKP Grup Başkanı Mustafa Arı'nın Aydın Büyükşehir Belediyesi bürokratlarını hedef alan iddialarına yanıt veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Herhangi bir bürokratımızın yolsuzluğu, usulsüzlüğü yoktur, siz yerel basında çıkanları takip edipte bunu soruyorsanız biz de birçok soru sorarız size" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Oturumu, Germencik Belediyesi Toplantı Salonu'nda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu 'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

 

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ'NDE "MASAK RAPORU" KRİZİ

Mecliste oylamaya sunulan gündem maddelerinin son bulmasının ardından söz alan AKP Grup Başkanı Mustafa Arı, "MASAK tarafından yapılan incelemede MASAK raporlarına yansıdığı iddia edilen ve Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde yönetici pozisyonunda çalışan bazı personellerin söz konusu Avcılar Belediyesi'nde ki soruşturmada adı geçen E-Yöntem A.Ş.'nin yıllara sabit para transferleri yapıldığına yönelik iddialar gündemde" dedi.

İddiayı gündeme getiren Arı, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'ne ve Başkan Çerçioğlu'na şu soruyu yöneltti;

"Aydın yerel basınında MASAK raporuna yansıdığı iddia edilen, belediye ve şirketlerde çalışan yöneticilere usulsüz, yasadışı veya şüphe uyandırıcı para transferleri yapıldığı iddiaları var. Bunlar benim tarafımdan dile getirilmedi, Aydın basınında yaklaşık 20 gündür, 1 aydır bu iddialar var. Öncelikle bu süre içerisinde iddiaların gerçekliği veya gerçek dışı oluşu ile ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi veya Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bir açıklama duymadık. Böyle bir vaka var mıdır?"

"DEDİKODU İLE KONUŞMAYIN VARSA MASAK RAPORU ÇIKARIN"

Arı'nın konuşmasının son bulmasının ardından söz alan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Özlem Çerçioğlu, "MASAK raporu nerede? Ben hiç görmedim MASAK raporunu, sizde gören var mı? MASAK raporu nerede yayınlandı? Bir verin görelim elimizde." diyerek Arı'ya iddiasını kanıtlamasını istedi.

Arı'nın "Sayın Başkan, eğer ihtiyaç hissederseniz geriye dönük olarak kayıtlardan tekrar bakabilirsiniz." ifadeleriyle iddiasını belgelendirememesi üzerine sözlerine devam eden Çerçioğlu, "Arkadaşlar bizim belediyemizde böyle bir yolsuzluk, usulsüzlük olmamıştır; yargıya intikal ettiyse de zaten bunun yargı gereğini yapar. Ama söylüyorum; herhangi bir bürokratımızın yolsuzluğu, usulsüzlüğü yoktur, siz yerel basında çıkanları takip edipte bunu soruyorsanız biz de birçok soru sorarız size" diye konuştu.

ÇERÇİOĞLU'NUN CEVABINI AKP'LİLER HAZMEDEMEDİ

Meclisin kapanmasın ardından konuşmasını kendi kendine sürdüren AKP Grup Başkanı Mustafa Arı ile CHP Büyükşehir Belediye Başkanvekili Barış Altıntaş ve CHP'li Büyükşehir Meclis Üyesi Ulvi Yıldırım kahraman arasında sert tartışmalar yaşandı. Diğer meclis üyelerinin de araya girmesi ile büyüyen kavga araya giren yine diğer meclis üyelerinin çabaları ile büyümeden sonlandı.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0