ANTALYA AÇIKLARINDA BATAN GEMİDE 3 KİŞİ VEFAT ETTİ

Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında ticari bir gemi battı. Gemi içindeki beş personel kurtarıldı, ancak dokuz personelin kayıp olduğu haberi geldi. Kayıp dokuz personel için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

ANTALYA AÇIKLARINDA BATAN GEMİDE 3 KİŞİ VEFAT ETTİ

Vali Yazıcı, on dört mürettebatın bulunduğu gemide iki personelin deniz yüzeyinden Sahil Güvenlik helikopteriyle kurtarıldığını ve Finike Devlet Hastanesi'ne getirildiğini belirtti.

Yazıcı, üç personelin de diğer ticari gemiler tarafından kurtarıldığını kaydederek dokuz personelin arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, saat 03.47'de İskenderun'dan Ukrayna'nın İzmail limanına intikal etmekte olan Gine Bisseou bayraklı ticari geminin batmak üzere olduğu bilgisinin alınması üzerine bölgede bulunan tüm gemilere genel acil yardım çağrısı yapıldığı, olay mahalline bir Sahil Güvenlik Korveti, yedi Sahil Güvenlik Botu, iki Sahil Güvenlik Helikopteri ve bir Sahil Güvenlik Uçağı sevk edildiği kaydedildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI!

Arama kurtarma faaliyetlerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı iki fırkateyn ve iki helikopter ile destek verildiği, mürettebat on dört kişinin Suriye uyruklu olduğu, olayla ilgili Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0