AK PARTİ SELÇUK İLÇE BAŞKANI BAYRAKLI'DAN AÇIKLAMA

''İlham veren kent dedikleri Selçuk'ta belediye emekçilerine beş aydır aba altından sopa gösterip tehdit eden bir yönetim ile karşı karşıyayız.''

AK PARTİ SELÇUK İLÇE BAŞKANI BAYRAKLI'DAN AÇIKLAMA

Her kelimesinin başında sosyal demokratlıktan, özgürlükten, demokrasiden bahseden Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel, Selçuk Belediye'si tarihinde ilk defa belediye emekçilerini sokağa dökmeyi başardı. Peki neden?

Asgari ücret 5500 TL iken Ak Parti grubu olarak, 3 Ocak 2023’te meclis oturumunda bir an önce toplu iş sözleşmesinin yapılmasında fayda gördüğümüzü, işçilerimizin daha fazla mağdur edilmemesi gerektiğini söyleyip size, o zaman masaya net 12.000 TL ile oturun, diye tavsiyede bulunduk ama dinlemediniz.

Cumhurbaşkanımız, tarihi bir zamla asgari ücreti 8500 TL yaparken siz işçiye nisan ayında 12.058 TL teklif ettiniz. Ayrıca bu rakam net bir rakam değil. Siz çıkıp 15.000 TL olduğundan bahsediyorsunuz. Teklif ettiğiniz rakam 12.058 TL. Ayrıca bu rakam üzerinden kesintiler olacaktır. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapıldığında belediye çalışan emekçilerimizin aldığı maaşlar yine asgari ücretin altında kalacaktır. Bir de Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel bir söylemi var. Kendi belediyelerinde asgari ücreti 10.128 TL yapacaklarını vadetmişlerdi. Hadi, uygulasın sayın başkan. Hem işçine para vermiyorsun, arka kapıdan belediye şirketi üzerinden 110 tane işçi alıyorsun; yıllardır belediyenin yükünü çeken emekçilere, param yok veremiyorum, diyorsun. Bu nasıl bir çelişki?

Sevgili Selçuk Halkı ve belediye emekçileri, Selçuk Belediyesi'nin geldiği nokta, 2022 yılında temsil ağırlama 8 milyon 434 bin lira, kültür hizmetlerine 10 milyon 79 bin lira harcama yapılmıştır. Yani toplamda 20 milyona yakın parayı sayın başkan keyfe keder harcamaktadır. Peki, sizce sosyal yardımlaşmaya kaç para harcadı? Böyle sıkıntılı bir dönemde sadece 3 milyon 130 bin TL.

Her seferinde işçiyi toplantı adı altında toplayıp 14 Mayıs'ı işaret ederek tehdit ettiğiniz bu işçi 14 Mayıs tehditlerinizi yemedi. Gereğini sandıkta yapacaktır.

Sayın başkana tavsiyemizdir: Çiçeği, böceği, fidan dikmeyi, sosyal medya fenomenliğini bir kenara bırak. Selçuk'un yerel sorunları ile ilgilen, yollar darmaduman, sokaklar pislik içerisinde, belediye hizmetlerinden eser yok ama hayat sana ve ekibine güzel. Kendiniz çalın, kendiniz oynayın. On bir ay sonra Selçuk Halkı gereğini yapacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0