ADA VİZYON YAPI FRANSIZ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Kuşadası’nın önde gelen inşaat firmalarından Ada Vizyon Yapı İnşaat, uluslararası öğrencileri ağırladı.

ADA VİZYON YAPI FRANSIZ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI
ADA VİZYON YAPI FRANSIZ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI
ADA VİZYON YAPI FRANSIZ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan ülkenin en iyi üniversitelerinden olan UPEC Üniversitesi / Elektrik - Elektronik Fakültesi’nden otuz iki öğrenci üniversitenin rektörü Chelghoom Lounes, rektör yardımcısı Haci Kurkcu ve asistan Rapi IIard Lzurema dahil otuz beş kişilik ekibi ağırladı.

Çoğu öğrencinin Türkiye’ye ilk kez geldiğini söyleyen rektör yardımcısı Kurkcu, Fransa ve Türkiye’de bulunan inşaat ve evlerin arasındaki farkları gözlemleyecek olan öğrenciler sadece inşaat değil, tarih - kültür turları yapacakları Türkiye’ye olan ön yargıları kırmak için iyi bir fırsat olduğunu belirttiler.

Avrupa’da bulunan dairelerin Türkiye’deki dairelerden daha kötü olduğunu söyleyen öğrencilerin akıllı ev sistemlerini daha iyi analiz yapabilmeleri için Ada Vizyon Yapı İnşaat’a geldiklerini, buranın öğrenciler için çok iyi bir örnek olduğunu ifade etti.

Ada Vizyon İnşaat’ın sahibi İbrahim Meral’in açıklamalarında ise, ‘’Rektör yardımcı hocamız Haci Kurkucu’yu bir daire satışı esnasında tanıştık. Daha sonra ise bu projeyi başlattık. Daha önce de inşaat bölümünden altmış iki öğrenci ve üç profesör hocamızı misafir etmiştik. Buradaki amacımız, öğrencilerin pratik bilgi darağacının gelişmesi. Fransa ve Türkiye arasındaki inşaat farkını gözlemeleri… Daha önce biz UPEC Üniversitesi’ne gittiğimizde verdiğimiz konferansta inşaat sistemini öğrencilere anlatmaya çalıştık. Bu projedeki en büyük amacımız ise ülkemiz adına iyi niyet elçisi olmak. Kuşadası merkezli ülkemiz adına UPEC Üniversitesi ile ilişkileri daha iyi bir seviyeye getirmek. UPEC Üniversitesi Fransa’nın en önde gelen üniversitelerin başında geliyor. Bizim bölgemizdeki üniversitelerden biriyle kardeş üniversite olsun istiyoruz. Bunun için turlar düzenledik ama üniversitelerimiz bu konuda biraz ağırdan alıyor. Öğrenci değişim programları yapabiliriz, gençlerimize bir yol açarız diye uğraşıyoruz ama yerel yöneticilerimiz de üniversite yöneticilerimiz de biraz daha bu konularda duyarlılık göstermeli. Bizler çok uğraştık ama nedense okullarımızdan aynı ilgi ve desteği göremiyoruz,’’ dedi.

Fransa’dan gelen öğrencilere Ada Vizyon yapının inşaatları gezdirildi ve firma sahibi İbrahim Meral, öğrencilere brifing verdi, tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere en iyi tavsiyesi ise, ‘’Bu işi sevmeden yapmayın. İşinize Sevgi katın,’’ demesi oldu.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0