KUŞADASI HALKI SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKTI

Kuşadası Kent Konseyi Can Dostlar Meclisi, son zamanlarda gündemi meşgul eden ve sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören yasa tasarısına karşı çıktı.

KUŞADASI HALKI  SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKTI

  2 Haziran Pazar günü saat 18.00'da gerçekleşen basın açıklamasına Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver, Yürütme Kurulu üyeleri, Kent Konseyi meclisleri ve Kuşadası'ndan çok sayıda hayvansever katıldı

Genel Sekreter Uğur Aslan, açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sokak hayvanlarının hayati tehlike oluşturdukları gerekçesiyle uyutulmasını öngören yasa tasarısına kesinlikle karşıyız. Sokak hayvanları sorununu çözmek öldürmek değildir. Bu sorunun çözümü için öncelikle sokağı terk eden ve gerekli bakımı sağlamayan insanların bilinçlendirilmesi ve caydırıcı yaptırımların uygulanması gerekmektedir” dedi.

Aslan, sokak hayvanlarının popülasyonunu kontrol altına almanın tek ve etkili yolu olarak kısırlaştırmayı savundu ve ekledi, “Sokak hayvanlarını korumanın en önemli yöntemlerinden bir tanesi olan kısırlaştırma, hem hayvanların refahı için hem de toplum sağlığı için en uygun yöntemdir. Hayvanları koruma kanunu düzenlenecekse, öldürücü bir bakış açısıyla değil, yaşatıcı bir bakış açısıyla düzenlenmelidir.” diye konuştu.

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0